22 Şubat 2014 Cumartesi

YOĞURT ÇORBASI ; Hastaya ilaç !





YOĞURT ÇORBASI

Malzemeler:

1 büyük kase yoğurt
4 bardak su ( yarısı tavuk suyu olabilir )
2 büyük yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 tepeleme tatlı kaşığı kuru nane
1 avuç şehriye
Tuz, karabiber
Üstü için bir yemek kaşığı yağ, bir tatlı kaşığı biber salçası

Yapılışı:

Orta boy bir tencereye zeytinyağı ve unu koyup orta ateşe oturtuyoruz. Devamlı karıştırarak krem kıvamındaki bu malzemeleri hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz. Yavaş yavaş yoğurdu ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Topak kalmamasına dikkat ediyoruz. Suyu  ilave ediyoruz. Çorba kaynayınca bir avuç şehriyeyi atıp karıştırıyoruz. Şehriyeler pişip yumuşayınca ocağı kapatıyoruz. Nane, tuz ve karabiberi ekliyoruz. Küçük bir kapta zeytinyağı ( isterseniz tereyağ) ve biber salçasını ısıtıp çorbanın üzerine gezdiriyoruz.

Not: Ben çoğu tarifte sızma zeytinyağı kullanıyorum. Bu Giritli ailemin alışkanlığı. Her ne kadar bu bize gayet lezzetli geliyorsa da alışkın olmayanlar tereyağ kullanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder