18 Şubat 2014 Salı

LİMONLU FESLEĞENLİ PİLAV



Bu mis kokulu pilavı balık ve et yemeklerinin yanında rahatlıkla servis edebilirsiniz. Üç kuvvetli kokunun muhteşem bir uyumla birleşimi var bu pilavda; limon kabuğu, fesleğen, sarımsak...

LİMONLU FESLEĞENLİ PİLAV

Malzemeler:



  • 2 bardak baldo pirinç
  • 3 bardak tavuk suyu veya su
  • 3 tahta yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 dolu tatlı kaşığı kuru fesleğen ( varsa tazesi)
  • Tuz
  • Karabiber


Yapılışı:


Pirinci bol su ile yıkayıp süzgüye alıyoruz. Orta boy bir seramik tencereyi orta hararette ateşe oturtuyoruz. Zeytinyağıkoyup önce küp kesilmiş soğanı kavuruyoruz ve sonra ince kıyılmış sarımsakları koyup, sarımsağın kokusu çıkana kadar 20-30 saniye karıştırıyoruz. Limon kabuğu rendesini ilave edip onu da bir iki defa döndürüyoruz. Burnunuza limon kokusu gelecektir. Süzülmüş pirinci ekleyip 2 dakika kadar kavuruyoruz. Sıcak suyu koyuyoruz. Normal pilav gibi önce orta sonra daha kısık ateşte pişiriyoruz. Suyunu çekip üzerinde delikler oluşunca fesleğeni karıştırıp, iki kat kağıt peçete ile örtüp kapağını sıkıca kapatarak yarım saat kadar demlenmeye bırakıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder