24 Şubat 2014 Pazartesi

Azı Çok Doyuran Bir Tat: Limon Kabuklu Buğday Pilavı...



Buğdayı aşurede kullanmaya alışkınız. Daha nadir olsa da salatalarda ve pilavda da çok leziz ve doyurucu oluyor.

LİMON KABUKLU BUĞDAY PİLAVI

Malzemeler:

4 bardak tavuk suyu( sıcak)
1 bardak aşurelik buğday
100 gr. tereyağı
3-4 taze soğan
1 limon kabuğu rendesi
Tuz, karabiber

Yapılışı:

Buğdayı geceden 4 bardak soğuk su ile ıslatıyoruz.  Pişireceğimiz zaman bol suda iyice yıkayıp süzgüye alıyoruz. Orta boy seramik tencereye yağı koyup, orta ateşe oturtuyoruz. İnce doğradığımız  taze soğanları yağa koyup birkaç kez döndürüyoruz. Limon kabuğu rendesini de ekleyip bir iki kez karıştırıyoruz. İyice süzülmüş buğdayı ilave edip 5-6 dakika kavuruyoruz. En son sıcak  tavuk suyunu da koyup, tuzunu karabiberini ekleyip önce orta ateşte sonra biraz kısarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz. İçine bir tatlı kaşığı 'Akdeniz baharat karışımı ' karıştırıp, üzerine iki kat kağıt havlu koyup, kapağını sıkıca kapattıktan sonra 15 dk. kadar dinlendiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder