Patlıcan çok kılıklara giren bir sebze.
Bu da harika bir garnitür, güzel bir ara sıcak seçeneği ;
PATLICAN KUMPİR
Malzemeler:
- 1 bostan patlıcanı ( orta büyüklükte ve çekirdeksiz)
- 2 adet fındık kadar tereyağ
- 100 gr. kaşar loru
- 150 gr. kaşar peyniri rendesi
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
Patlıcanı ortadan ikiye bölüyoruz. İster fırında istersenizde ocak üzerinde közlüyoruz. (Ben Alaçatı Pazarı'ndan aldığım közmatik denen bir tepside ocak üzerinde közledim. İçinin iyice pişmesi için üzerine bir tencere kapattım. )Çatalı batırıp karıştırdığınızda içi iyice yumuşak olana kadar közlüyoruz.Çok sıcakken, herbirinin içine fındık kadar tereyağı koyup kumpir içi gibi karıştırıyoruz. Aynı şekilde 50 gr. kaşar rendesi veya kaşar lorunu ekleyip karıştırıyoruz. Deniz tuzu, taze çekilmiş karabiber , biraz akdeniz baharat karışımı ilave edip üzerlerine bolca kaşar peyniri rendesi koyuyoruz. Servis edeceğimiz zaman fırının ızgara ayarına koyup kaşar peynirleri eriyip kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak servis ediyoruz.
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil