Enginarı sevenimiz çok, tabii ki yararı da çok. Şevketi bostan da öyle. Ama ikisi bir arada? Gerçek bir şifa bombası...
ŞEVKETİ BOSTANLI ENGİNAR
Malzemeler:
- 4-5 taze soğan
- 4 adet çanak enginar
- 1/2 kg. şevketi bostan
- Bir buçuk limon
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağ ( küçük boy )
- 1 kesme şeker
- 2 çay kaşığı deniz tuzu
- 2 tatlı kaşığı un
- 1 bardak su
Yapılışı:
Şevketi bostanları iyice yıkıyoruz, sert ve dikenli yerlerini alıp küçük doğruyoruz. Taze soğanları ince doğruyoruz.( Ben bu yemeği pişirirken çoğunlukla olduğu gibi düdüklü tencere kullanıyorum. Siz aynı tarifle çelik tencerede pişirebilirsiniz. ) Soğanların yarısını tencereye koyuyoruz. Şevketi bostanı üzerine koyuyoruz. Limonlu tuzlu suda beklettiğimiz enginar çanaklarını şevketi bostanın üzerine yerleştiriyoruz.kalan soğanları üzerine serpiyoruz. Bir kavanozda un, limon suyu, tuz, zeytinyağ, şeker ve suyu iyice çalkalayıp karıştırıyoruz. Tencereye gezdirerek döküyoruz. Düdük öttükten sonra 15 dk. veya normal tencere ise kökler iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Her ikisini de çok sevdiğim, enginar ve şevketi bostanı bugüne kadar hep ayrı ayrı pişirmiştim.Birlikte de muhteşem bir sonuç ortaya çıkmış gibi görünüyor.Neden ben de,bu güzel tarifteki gibi iki sevdiğimi birleştirmiyeyim...En kısa zamanda malzemeler tamamlanıp tarif denenecek...Eksik malzemeleri alışveriş listeme ekledim bile...Teşekkürler KREM ve BEYAZ,harika ve kolay uygulanabilir tariflerinle bizi ne pişireyim derdinden kurtardığın için...
YanıtlaSilSana da teşekkürler Mübüsch beni izlediğin için:)
YanıtlaSil