7 Şubat 2014 Cuma

Bugün Annem'in Doğumgünü, Ona Anneannemden Bir Anı: Balkabağı Strudel


Anneannem tül perdesi gibi incecik yufka açar, balkabağı ile"kabak böreği" yapardı. Bu tatlı börek aslında bal gibi "balkabağı strudel" idi. Bugün Annem'in  82. doğumgünü. Ona annesinden bir anı ,bir tat, bir koku hediye etmek istedim....

BALKABAĞI STRUDEL




Malzemeler:



  • 1 paket baklavalık yufka
  • 1 kg. Balkabağı
  • 1/2 kg. tozşeker (hepsi kullanılmayacak)
  • 250 gr. dövülmüş ceviz içi
  • 3-4 çorba kaşığı sıvıyağ ( ben fındıkyağı kullandım )




Yapılışı:

Balkabağını mutfak robotunda ince rende aparatı ile rendeleyelim. Bir adet baklavalık yufkayı tezgaha serip fırça ile hafifçe yağlayalım ve bir kenarına  iki yanda 3-4 cm. lik boşluk bırakarak bolca rendelenmiş kabak koyalım. Bunun üzerine bir tepeleme çorba kaşığı tozşeker serpelim. Daha sonrada iki çorba kaşığı cevizi gezdirelim.4 cm. lik kenarı karışımın üzerine kapatıp rulo börek gibi saralım. 15 adet ruloyu hafif yağlanmış tepsiye sıralayalım. 190 derece ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder