31 Ocak 2014 Cuma

KREM & BEYAZ LEVREK




Hafta sonunda yemeği şölene dönüştürmek, arkadaşlarla hoşça zaman geçirmek, ama yemeğin ortasında da yorgunluktan bayılıp kalmamak için kolay ama bir o kadar da özel bir yemek mi yapmak istiyorsunuz?  İşte sizi asla utandırmayacak kolay bir balık tarifi. Yanında dereotlu veya limonlu-fesleğenli pilav çok yakışıyor...

KREM VE BEYAZ LEVREK



Malzemeler:

  • 1 kg. civarında deniz levreği (dilim veya fileto yaptırılabilir, ama kafayı ve kemikleri pişerken bir kenarına koyun, çok lezzet verir)
  • 1 limonun suyu
  • 1 dolu tatlı kaşığı  "akdeniz baharatı"
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağI
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme un
  • 3-4 yemek kaşığı su
  • deniz tuzu
  • ince kıyılmış maydanoz


Yapılışı:


Levrek parçalarını, geniş ve yayvan bir seramik tencereye veya tavaya dizelim. Limon suyu, baharat, zeytinyağ, un, su ve tuzu bir kavanoza koyup kapağını kapatarak iyice çalkalayalım. Balığın üzerine gezdirelim. Kapağını kapatarak kısığa yakın orta ateşte yarım saat kadar pişirelim. Servis yaparken üzerine ince kıyılmış maydanoz koyalım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder