Çocukluğumun en mis kokulu sürprizlerindendi 'kartalaç'. Anneannem'in çabucak, on dakikada yarattığı bu minik lokumlar bal, reçel ve peynirle karşıkoyulmaz bir kahvaltı davetiyesiydi. Bu tarifi de gençlere aktarmamak hiç olmazdı.....
KARTALAÇ
Malzemeler:
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2.5 çay bardağı un
- 1 tutam tuz
- 1 tutam şeker
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
Yapılışı:
Derin bir kaba yumurta ve yoğurdu koyuyoruz. Kaşıkla iyice çırpıyoruz. Karbonat, tuz, şeker karıştırdığımız unu ilave edip cıvıkça bir hamur elde ediyoruz. Bu kurabiye hamuru gibi kolay toparlanabilecek bir hamur olmayacaktır. Seramik tavaya sıvıyağı koyup orta ateşe oturtuyoruz. Elimizi iyice unlayıp hamurdan kopardığımız ceviz kadar parçaları avucumuzda yassıltarak ısınmış tavada her iki tarafı altın sarısı olana kadar pişiriyoruz. Çok çabuk pişeceğinden başından hiç ayrılmıyoruz ve ateşin çok hızlı gelmemesine dikkat ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder