23 Şubat 2014 Pazar

BALLI TAVUK



Hazırlaması, pişirmesi, servisi çok kolay bir yemek. Yanında güzel bir salata, belki pilav, bir kadeh şarap, pardon bir bardak ayran! ile tam bir ziyafet...

BALLI, MANTARLI TAVUK

Malzemeler:

6 adet derisiz, kemiksiz ızgaralık tavuk but
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı bal
1 kırmızı kapya biber
Karabiber
1 kase mantar

Yapılışı:

Tavukları yıkıyoruz, süzüp  kağıt peçete ile iyice kuruluyoruz, fırın kabına diziyoruz. Mantarları fırça ile temizleyip tavukların etrafına diziyoruz. Biberi ince halkalar halinde üstüne koyuyoruz. sarımsakları dilimleyip aralarına koyuyoruz. Bir kaşık balı, soya sosunu üzerine gezdiriyoruz. Karabiber ekip, 200 derece fırında 30 dakika kadar, etlerin üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz

1 yorum:

  1. Gerçekten lezzetli bir tarif. Ben akçaağaç şurubu ile denedim. Böyle de güzel oldu.

    YanıtlaSil