26 Şubat 2014 Çarşamba

LOR PEYNİRLİ ARMUT TATLISI





LOR PEYNİRLİ ARMUT TATLISI

Malzemeler:

2 deveci armudu
4 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı bal
1 avuç beyazlatılmış badem
3-4 çorba kaşığı su
50 gr ( bir avuç kadar) lor peyniri
3-4 karanfil tanesi

Yapılışı:

Armutların sapını ellemeden, alt kısmından girerek kabak oyacağı ile çekirdekli  iç kısmını oyup çıkarıyoruz. Dış kabuklarını soyup kararmaması için limonluyoruz. Bir kapta bal, kıyılmış badem , lor peyniri ve bir kaşık şekeri karıştırıyoruz, armutların içine dolduruyoruz. Armutları bir seramik tencereye peynirlerin dökülmemesi için yan olarak koyuyoruz. Üzerlerine  kalan şekeri döküyoruz. Tencerenin dibine 3-4 çorba kaşığı su koyuyoruz. Hafif ateşte kapağı kapalı olarak 15-20 dk. pişiriyoruz. Peynirlerin dökülmemesi için kaşıkla destekleyerek servis tabağına alıyoruz. Yanına biraz badem ve üzerine biraz frambuaz sos koyarak servis yapıyoruz.

Beyazlatılmış badem: bademleri 5-6 dk. kaynatıp sğuyunca kabuklarını çıkarıyoruz.
Frambuaz sos: frambuazı 2 kaşık şekerle 4-5 dk pişiriyoruz.
Armutun pembe rengi: pancar suyunda bir iki dk. bekletme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder