29 Mayıs 2014 Perşembe

LİMONLU KEK ; Çilek eşliğinde

Limon girdiği her yere ferahlık serinlik veriyor. Tam sıcak yaz günlerine uygun bir ikram, ister yanında çilek ve bir top dondurma ile ister şeftali gibi yaz meyveleri eşliğinde krema ile...

LİMONLU KEK

Malzemeler:

100 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
1 bardak toz şeker
2 limon ( kabuğunun rendesi ve suyu )
2 yumurta
1.5 bardak un
1 paket kabartma tozu
1/3 bardak irmik
1/2 bardak yoğurt
Vanilyalı dondurma
Çilek

Yapılışı:

Limonların kabuğunu bir yere rendeleyip suyunu sıkıyoruz. Tereyağ, şeker ve limon kabuğu rendesini derin bir kaba koyup elektrikli çırpıcı ile yumuşak krem haline gelene kadar (5 dk.) çırpıyoruz. Çırpmaya devam ederek birer birer yumurtaları ilave ediyoruz.Birkaç dakika karıştırdıktan sonra un, kabartma tozu ve irmiği karıştırıyoruz. Bir iki dakika çırptıktan sonra karışımı 20 cm. çapında altına pişirme kağıdı döşenmiş açılabilir kalıba döküyoruz. 160 derece fırında 25-30 dk. ( kürdan temiz çıkana kadar) pişiriyoruz. Fırından alıp kalıptan çıkardıktan sonra dilediğimiz meyvelerle ve yanında dondurma ( veya krema) ile mümkünse ılık servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder