3 Mayıs 2014 Cumartesi

Bakla Mevsimi Geçmeden, "Zeytinyağlı Iç Bakla"

Bakla başka sebzelerle, otlarla harika lezzetler yaratabildiği gibi tek başına da muhteşem. İç bakla pişirirken dış kabuğunu da çıkarıyoruz genellikle. Yani baklanın içinin içi oluyor. Ama bugün benim kullandığım bakla çok taze ve ince kabukluydu, bu yüzden çıkarmadım. Üstelik dış kabuğu bağırsaklar için harika bir lif kaynağı. Limon, dereotu süsüyle çok gösterişli...

ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLA



Malzemeler:

1 kg. Bakla ( kabuklu)
4-5 taze soğan
1/2 limon suyu
1 tatlı kaşığı un
1/2 çay bardağı sızma zeytinyağ
1/2 demet dereotu
1/2 bardak su 
Tuz
Biraz donmuş limon rendesi

Yapılışı:

Baklaları soyup yıkıyoruz. Dış kabukları sertse onu da çıkarabiliriz. Taze soğanları ince kıyıyoruz. Düdüklü tencereye baklaları, soğanı koyuyoruz. Bir kavanozda su hariç diğer malzemeleri iyice çalkalayıp tencereye döküyoruz. Karıştırdıktan sonra orta ateşe koyuyoruz. 4-5 dakika arada karıştırarak  tencerenin kapağı açık şekilde pişiriyoruz. Baklalar hafif sararınca sıcak suyu ilave edip kapağı kapatıyoruz. Düdük öttükten sonra 10 dakikaya ayarlayıp pişiriyoruz. Ilınınca üzerini ince kıyılmış dereotu  ile süslüyoruz. Baklayı piştiği gün tüketmeliyiz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder