ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLA
Malzemeler:
1 kg. Bakla ( kabuklu)
4-5 taze soğan
1/2 limon suyu
1 tatlı kaşığı un
1/2 çay bardağı sızma zeytinyağ
1/2 demet dereotu
1/2 bardak su
Tuz
Biraz donmuş limon rendesi
Yapılışı:
Baklaları soyup yıkıyoruz. Dış kabukları sertse onu da çıkarabiliriz. Taze soğanları ince kıyıyoruz. Düdüklü tencereye baklaları, soğanı koyuyoruz. Bir kavanozda su hariç diğer malzemeleri iyice çalkalayıp tencereye döküyoruz. Karıştırdıktan sonra orta ateşe koyuyoruz. 4-5 dakika arada karıştırarak tencerenin kapağı açık şekilde pişiriyoruz. Baklalar hafif sararınca sıcak suyu ilave edip kapağı kapatıyoruz. Düdük öttükten sonra 10 dakikaya ayarlayıp pişiriyoruz. Ilınınca üzerini ince kıyılmış dereotu ile süslüyoruz. Baklayı piştiği gün tüketmeliyiz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder