20 Mayıs 2014 Salı

Nefis pizzalar için; Pizza hamuru

Bu hamuru ince açarak garantili sonuçlar elde edebilirsiniz. Bu miktar fazla olduğundan üçe ayırıp bir veya iki bölümü poşete koyup derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Böylece istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Ben bu defa üzerinde elimdeki malzemeleri kullandım. Çeşit üretmek size kalmış...

PİZZA HAMURU

Malzemeler:

500 gr. un
300 ml. süt veya su ( hafif ılık )
40 gr. Yaş maya veya bir poşet dr. oetcker granül maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı toz şeker

Yapılışı:

Unu bir tepsiye döküp ortasını havuz gibi açıyoruz. Diğer malzemeleri ortaya koyup yoğuruyoruz. Hamuru top şekline getirip üzerini bir havlu ile örterek ılık bir ortamda bir saat dinlendirip mayalanmasını sağlıyoruz. Hamurunuzu üçe veya dörde bölerek istediğiniz büyüklükte ama ince açarak kullanabilirsiniz. 
Bu tarifte ben bir diş sarımsağı ikiye bölüp hamura biraz sürdükten sonra domates püresi, saganaki dilimleri ( kekikli Gİrit peyniri ), taze domates dilimleri ve kuru domates, zeytin kullandım. Siz sevdiğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder