GİRİT KABAĞI SALATASI
Malzemeler:
1/2 kg. Girit kabağı
1 limon suyu
Sızma zeytinyağı ( 1/2 çay bardağı kadar)
tuz
6-7 siyah zeytin
tuz
6-7 siyah zeytin
Yapılışı:
Girit kabaklarını yıkadıktan sonra iki uçlarını kesip atıyoruz. Her kabağı boylamasına dörde kesiyoruz. Düdüklü tencerenin buhar sepetine koyup, tencereye de bir bardak su koyuyoruz. Tencere uyarı düdüğü öttükten sonra 5 dakikaya ayarlıyoruz. Süre bitince kabakları servis tabağına alıyoruz. Henüz sıcakken üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz. Limon suyu ve tuz ilave ediyoruz. Biraz derin dondurucuda sakladığımız limonun rendesinden de serpip siyah zeytinlerle süslüyoruz. Salatamız servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder