29 Mayıs 2014 Perşembe

Patlıcan, kabak ve diğerleri...

Patlıcan, kabak gibi yaz sebzelerinin kızartmasının mis kokusunu seven çoktur. Ama, kızartmanın sağlığa zararı malum. Bu nedenle arada bir yol bulmak gerekti. Ben tarifteki yolu deniyorum...

PATLICAN, KABAK VE DİĞERLERİ

Malzemeler:

2 uzun patlıcan
3 kabak
2 domates
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağ
2 diş sarımsak
3-4 sap maydanoz
3-4 sap dereotu
Tuz, karabiber
Yoğurt

Yapılışı:

Kabakları ince dilimleyip biraz tuzlayıp kağıt havlu ile iyice kurutuyoruz, bir kaşık una buluyoruz. Seramik tavaya bir kaşık yağ koyup orta ateşe koyuyoruz, kabakları ilave ediyoruz. Üzerini kapatıyoruz ve arada karıştırarak kendi suyu ile pişmesini sağlıyoruz. Yumuşayıp pişince servis tabağına alıyoruz. Patlıcanları küçük küp küp doğrayıp, tuzlayıp yine bir kaşık yağ koyduğumuz aynı tavaya koyup, kapağını kapatarak  ve arada karıştırarak hiç su koymadan pişiriyoruz. Onu da servis tabağına alıyoruz. Aynı tavaya bir diş sarımsağı koyup birkaç saniye sonra ince doğradığımız domatesleri ekliyoruz. Tuz ve bir çay kaşığı şeker koyuyoruz. On dakika kadar pişince ince kıyılmış maydanoz ilave ediyoruz. Bu domates sosu sebzelerin üzerine döküyoruz. Bir diş sarımsakla tatlandırılıp kıyılmış dereotu karıştırılmış yoğurtla servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder