16 Mayıs 2014 Cuma

Nefis bir salata ; "Enginar Salatası"

Enginar girdiği her yere lezzet katıyor ...

ENGİNAR SALATASI

Malzemeler:

4 enginar çanağı
2 taze soğan
2 közlenmiş kırmızı kapya biber
   Maydanoz
   Dereotu
1 tatlı kaşığı taneli hardal
1/2 limon
1/2 kahve fincanı sızma zeytinyağ

Yapılışı:

Enginarları düdüklü tencerede 4 dk. limonlu tuzlu suda haşlıyoruz, süzüyoruz, ikiye böldükten sonra çubuk şeklinde doğruyoruz. Derin bir kapta dilimlenmiş soğanlar, ince kesilmiş kırmızı köz biberler, kıyılmış maydanoz, dereotu ile karıştırıyoruz. Bir kavanozda zeytinyağı, limon suyu, hardal ve tuzu iyice çalkalayıp sos hazırlıyoruz. Sosu salatanın üzerine gezdiriyoruz. Üzerine biraz donmuş limon rendeleyip servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder