ENGİNAR SALATASI
Malzemeler:
4 enginar çanağı
2 taze soğan
2 közlenmiş kırmızı kapya biber
Maydanoz
Dereotu
1 tatlı kaşığı taneli hardal
1/2 limon
1/2 kahve fincanı sızma zeytinyağ
Yapılışı:
Enginarları düdüklü tencerede 4 dk. limonlu tuzlu suda haşlıyoruz, süzüyoruz, ikiye böldükten sonra çubuk şeklinde doğruyoruz. Derin bir kapta dilimlenmiş soğanlar, ince kesilmiş kırmızı köz biberler, kıyılmış maydanoz, dereotu ile karıştırıyoruz. Bir kavanozda zeytinyağı, limon suyu, hardal ve tuzu iyice çalkalayıp sos hazırlıyoruz. Sosu salatanın üzerine gezdiriyoruz. Üzerine biraz donmuş limon rendeleyip servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder