ZEYTİNYAĞLI SEMİZOTU
Malzemeler:
1 demet semizotu
4-5 taze soğan
2-3 domates
1/2 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
Semizotu demetinin bağını çözmeden önce topraklı kök kısımlarını kesip atıyoruz. Demeti açıp varsa çürük ve sarı yaprakları temizliyoruz. Kalın sap varsa kesip ayırıyoruz. Körpe saplar ve yaprakları birkaç su yıkıyoruz. Uzun sapları bıçakla bölüyoruz. İnce kesilmiş soğanları, semizotlarını, tuz ve domates rendesini orta boy bir çelik tencereye koyup orta ateşe yerleştiriyoruz. Sebzeler kaynayıp su salacak ve renk değiştirecektir. Kaynadığı anda yıkayıp süzdüğümüz pirinci ilave edip karıştırıyoruz. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Ilınmış ama piştiği gün tüketilmesini tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder