2 Mayıs 2014 Cuma

Zeytinyağlı Semizotu, Cok Taze, Cok Nefis!

Bahar ve yaz aylarının güzeli semizotunun her türlüsü nefis. Bazen ceviz ve limonlu sosla, bazen yoğurtla, bazen mevsim salatalarının içinde ama çoklukla zeytinyağlı yemek olarak. Yanına biraz yoğurtla sıcak günlerin hafif yemeği...



ZEYTİNYAĞLI SEMİZOTU

Malzemeler:

1 demet semizotu
4-5 taze soğan
2-3 domates
1/2 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz

Yapılışı:

Semizotu demetinin bağını çözmeden önce topraklı kök kısımlarını kesip atıyoruz. Demeti açıp varsa çürük ve sarı yaprakları temizliyoruz. Kalın sap varsa kesip ayırıyoruz. Körpe saplar ve yaprakları birkaç su yıkıyoruz. Uzun sapları bıçakla bölüyoruz. İnce kesilmiş soğanları, semizotlarını, tuz ve domates rendesini orta boy bir çelik tencereye koyup orta ateşe yerleştiriyoruz. Sebzeler kaynayıp su salacak ve renk değiştirecektir. Kaynadığı anda yıkayıp süzdüğümüz pirinci ilave edip karıştırıyoruz. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Ilınmış ama piştiği gün tüketilmesini tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder