26 Mayıs 2014 Pazartesi

Zeytinyağlı taze fasulye, biz ona kısaca " Ayşe " diyoruz


ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE




Malzemeler:

1/2 kg. fasulye
2-3 olgun domates
1 kırmızı kapya biber
1 yeşil biber
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz

Yapılışı:

Fasulyeleri yıkadıktan sonra uçlarını ve yanlarındaki kılçıklı kısımları ince bir şekilde kesip temizliyoruz. Düdüklü tencereye ince kıyılmış soğanı, küp kesilmiş biberleri, rendelenmiş domatesleri, zeytinyağı, tuz ve şekeri koyup iyice harmanlıyoruz. On dakika kadar orta ateşte pişirdikten sonra düdüklü tencereyi kapatıp on dakikaya ayarlıyoruz. Tencereyi soğuttuktan sonra yemeğimizi servis edebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder