KÖZ BİBERLİ MAKARNA
Malzemeler:
1 paket makarna ( Ben barilla castellane kullandım)
5-6 büyük kırmızı kapri biber
1 kahve fincanı krema
1 kase kaşar peyniri veya sert tulum peyniri rendesi
1 çorba kaşığı kuru fesleğen ( varsa taze )
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Kırmızı biberleri bir teflon tavaya koyup kısık ateşte yumuşayıp kabukları kararana kadar közlüyoruz. Mis gibi kokusu daha bu aşamada davetkar olacaktır. Ocaktan aldığımız biberleri sıcakken naylon torbaya koyup ağzını sıkıca bağlıyoruz. Böylece biberleri suya koymadan kolayca soyabileceğiz va tatlarını kaybetmeyecekler. Soyup tohumlarını temizlediğimiz biberleri bir kahve fincanı krema ile çubuk karıştırıcı ile püre haline getiriyoruz. Makarnamızı bol ve tuzlu suda 'al dante' haşlayıp süzüyoruz, ama süzme suyundan üzerine yarım fincan kadar gezdiriyoruz. Biberli sosu makarnaya karıştırıyoruz. Üzerine fesleğen ve peynir rendesi serpip servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder