PATLICANLI TOST
Malzemeler:
1 bostan patlıcanı
4 dilim köy ekmeği
150 gr. İzmir tulumu(veya kaşar peyniri veya saganaki)
Biraz taze kekik
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
Yapılışı:
Patlıcanı hafif ateşte közlüyoruz ve sıcakken kabuklarını soyuyoruz. Tadını koruması için suda bekletmiyoruz. Kararmaması için bir iki damla limon suyu, bir tatlı kaşığı zeytinyağı ve tuz ekleyip robotta püre haline getiriyoruz. Ekmeklerin birer yüzüne tereyağı sürüyoruz, iç kısmına patlıcan püresinin yarısını sürüyoruz ve üzerine kalın bir dilim peynir ve biraz kekik koyup diğer dilimi üzerine kapatıyoruz ve ızgarada her iki tarafını kızartıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder