22 Mayıs 2014 Perşembe

Türk mutfağının en bilinenlerinden ; "FAVA"

Fava en eski Türk mezelerinden biri...

FAVA

Malzemeler:

1/2 kg. favalık kuru bakla
2 diş sarımsak
1 orta boy kuru soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz

Sosu için:

1/2 çay bardağı sızma zeytinyağ
1 limon suyu
1/2 demet dereotu

Yapılışı:

Baklaları bir gece önceden bol suya koyuyoruz. Ertesi gün suyu süzüp iyice yıkıyoruz, düdüklü tencereye koyuyoruz. Soğan, sarımsak, tuz, zeytinyağ ve şekeri ilave edip üstünü tam örtecek kadar su koyuyoruz. Düdük öttükten sonra 15 dk. pişiriyoruz.biraz ılınınca çubuk karıştırıcı ile püre haline getirip servis yapacağımız tabağa döküyoruz. İnce kıyılmış dereotu, limon suyu ve yağı da iyice çırpıp üzerine gezdiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder