28 Mayıs 2014 Çarşamba

PATATES PASTASI ; 'Gatto di patate'

Aslen Habsburg ailesinden gelen Napoli kraliçesi Maria Carolina'nın Napoli mutfağını daha sofistike hale getirme çabalarının bir sonucu olan bu yemek patatesin biraz değişik ve lezzetli hali. Tabii ben "Krem ve Beyaz" ca yorumladım.
# Daha fazla bilgi için bknz. "Mamma Mia" by Elvan Uysal Bottoni

PATATES PASTASI

Malzemeler:

4 iri patates
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı muskat rendesi
200 gr kaşar veya az tuzlu İzmir tulumu 
1 çorba kaşığı permesan rendesi
1 çorba kaşığı galeta tozu
1 kırmızı kapya biber
Mozzarella (2-3 top)
Tuz, karabiber

Yapılışı:

Patatesleri haşlıyoruz. Soyup sıcakken püre haline getirip bir kaşık tereyağı ile iyice karıştırıyoruz. Küçük küp halinde doğradığımız kaşar peynirlerini ( az tuzlu İzmir tulumu ile de çok iyi oluyor) püreye karıştırıyoruz. Tuz ve muskat rendesini ilave ediyoruz. Kullanacağımı kabın altını ve yanlarını kalan bir kaşık tereyağı ile iyice yağlayıp üstüne galeta ununu serpiyoruz. Galeta unu ile ince bir katman oluşması gerek.(ben pasta kalıbı kullanıp ters yüz ettim galeta üste geldi, ama her iki tarafı da servise uygun).
Hazırladığımız pürenin yarısını kaba döşüyoruz. Mozzarella dilimlerini ve ince dilimlenmiş kırmızı biberleri diziyoruz. Üzerine kalan püreyi koyup 160 derece fırında 15 dk. kadar üzeri pembeleşinceye kadar pişirip sıcak servis yapıyoruz. Bu yemeği önceden hazırlayıp buzdolabında saklayabilir ve servisten önce fırınlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder