2 Haziran 2014 Pazartesi

Nohutlu pilaaaaav!

Klasik, ama her zaman sevilen, herşeyle iyi giden....

Malzemeler:

2 bardak baldo pirinç
1 bardak haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı veya iki kibrit kutusu kadar tereyağ
3 bardak tavuk suyu (veya bir tablet)
Tuz karabiber

Yapılışı:

Pirinci iyice yıkayıp süzüyoruz. Bir gece önceden ıslatıp düdüklü tencerede on dakika haşladığımız nohutları süzüyoruz( Ben fazlaca nohut haşlayıp her zaman derin dondurucuda kavanozda saklıyorum).
Seramik tencereye yağı koyup süzülmüş pirinci ekliyoruz, bir iki dakika orta ateşte döndürüyoruz. 3 bardak sıcak tavuk suyunu ilave edip karıştırıyoruz, tuz ve karabiber koyup karıştırıyoruz. Kaynayınca haşlanmış nohutları da ilave edip ateşi biraz kısıyoruz. Suyunu çekip üzeri göz göz olunca iyice kısıp üzerine iki kat kağıt havlu kapatıp kapağını sıkıca kapatıyoruz. İki üç dakika sonra ocağı kapatıp demllenmeye bırakıyoruz. Yarım saat sonra sıcak olarak servis edebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder