15 Mayıs 2014 Perşembe

KIYMALI PATATES

Her evde pişer, çocuklar da genellikle çok sever. Gençlere hatırlatmak için...


Malzemeler:

1 çay fincanı yağsız dana kıyması
5 irice patates
1 kuru soğan
1 kırmızı kapya biber
2-3 yeşil biber
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 büyükçe domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber
Maydanoz

Yapılışı:

Soğanı küçük küçük doğruyoruz. Orta boy seramik tencereye yağı ve soğanı koyup 2-3 dk. orta ateşte pişiriyoruz. Kıymayı ilave ediyoruz. Suyunu çekene kadar arada karıştırarak kavuruyoruz. Küp doğradığımız kırmızı biberleri ve yeşil biberleri ekliyoruz. 1-2 dk. içinde mis gibi kokacaklardır. Kokuyu duyunca küp doğradığımız patatesleri de koyup bir kaç dakika karıştırıyoruz. Biber salçası ve robotta çektiğimiz domatesleri de karıştırıp kapağını kapatarak hafif ateşte pişmeye bırakıyoruz.( Genelde domatesin suyu yeterli olacaktır, ama suyu bitiyor ve hala pişmemişse biraz sıcak su eklenebilir. Su eklenmeyince daha lezzetli oluyor.) Patatesler yumuşayınca, ki bunun için tatmalıyız, ocağı kapatıyoruz. Yemeği sıcak ve üstüne biraz maydanoz ilavesiyle sunuyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder