27 Mayıs 2014 Salı

ETLİ BEZELYE

Bezelye sevenler için bir alternatif, yanında pilav eşlik ederse şahane olur...

ETLİ BEZELYE


Malzemeler:

1 kg kabuklu bezelye
250 gr. kuşbaşı dana eti ( tercihan bonfileden)
1 orta boy soğan
2 domates
Tuz, karabiber
2 büyük yemek kaşığı sızma zeytinyağ

Yapılışı:

Düdüklü tencereye yağı koyuyoruz ve kuvvetlice ateşe oturtuyoruz. Isınınca yıkayıp iyice süzüp kağıt havlu ile de suyunu aldığımız etleri koyuyoruz. Arada karıştırarak suyunu çekene kadar döndürüyoruz. Tahtada ince doğradığımız soğanı karıştırıp 2-3 dk. kavuruyoruz.Robottan geçirdiğimiz domatesi ilave ediyoruz. 3-4 dk. pişince ayıklayıp yıkadığımız bezelyeleri, tuz ve karabiberi ekliyoruz. Düdüklü tencereyi kapatıyoruz, 8 dk. ya ayarlıyoruz. Bonfileden kuşbaşı yaparsanız etler bu sürede gayet yumuşak pişecektir. Servis yaparken dereotu ile süsleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder