23 Haziran 2014 Pazartesi

Bora'nın yemeği; " Fırında Mantarlı Somon "

Bir hafta kadar bir aradan sonra Bora'nın bize taptaze okyanus somonu ile yaptığı nefis bir yemekle dönüş yapıyoruz. Somon kadar yararlı ama birazda yavan lezzetli balığı ilk kez bu kadar severek yedim. Somon yiyelim bol bol Omega 3 alalım diyenlerin denemesini öneririm...

FIRINDA MANTARLI SOMON

Malzemeler:

1 kg. somon fileto
8 adet arpacık soğan
4-5 diş sarımsak
100 gr. mantar
1 yemek kaşığı Akdeniz baharatı
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı buzlukta sakladığımız limonun rendesi
Okyanus tuzu
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
3 iri domates

Yapılışı:

İnce dilimlenmiş mantarları fırın kabına yerleştiriyoruz, üzerine somon filetoları diziyoruz. Aralarına arpacık soğan ve sarımsak dişlerini koyuyoruz. Küp doğradığımız domatesleri döküyoruz. Limon suyu, rendesi, tuz, zeytinyağı ve baharatı iyice çırpıp balıkların üzerine gezdiriyoruz. 180 derece fırında 30 dk. kadar pişiriyoruz. Yanında fırınlanmış patates ile sıcak servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder