14 Haziran 2014 Cumartesi

Nefis erikten reçel...

Yaz meyvaları ile en güzel hallerindeyken şekeri az reçeller yapmak gerek. Ben dayımın bahçesinden nefis kırmızı erik kullandım ,kıpkırmızı mis kokan bir marmelat yaptım...
ERİK MARMELADI

Malzemeler:

1 kg kırmızı erik
2.5 bardak toz şeker
1 pkt dr oetcker reçelyap tozu

Yapılışı:

Erikleri tencereye koyup önce kısık ateşte, suyunu salmaya başlayınca orta ateşte beş dk. Kadar kaynatıyoruz. Ilınınca çekirdeklerini elimizle çıkarıyoruz. El blenderi ile karıştırıp püre yapıyoruz. Reçelyap tozunu 2-3 kaşık toz şekerle karıştırıp bu püreye ilave edip bir taşım pişiriyoruz, kaynayınca kalan toz şekeri ekleyip 8-10 dk pişirip soğutuyoruz ve kavanozlara dolduruyoruz.ağzını sıkıca kapatıp buzdolabında saklıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder