30 Haziran 2014 Pazartesi

PATLICANLI LAZANYA

Bu yemeği vejetaryenler kıyma kullanmadan aynı lezzette deneyebilirler...

PATLICANLI LAZANYA

Malzemeler:

       Barilla lazanya (paketin 1/3 ü) ( haşlanmadan kullanılacak )
150 Gr. yağsız dana kıyma
    4 Orta boy patlıcan 
2-3  Kırmızı kapya biber
2-3  Yeşil tatlı biber
   1  Orta boy kuru soğan
   2  Yemek kaşığı zeytinyağ
   3  Domates
   2  Diş sarımsak
   2  Tepeleme yemek kaşığı un
750  ml. Süt
  50 gr. Tereyağı
   1 Tutam muskat
      Taze çekilmiş karabiber
150 gr. taze kaşar rendesi

Yapılışı:

Patlıcanları alaca soyup boyuna dörde böldükten sonra ince dilimliyoruz, üzerine biraz tuz serpip onbeş dakika kadar bekletiyoruz. Geniş bir teflon veya seramik tavaya bir yemek kaşığı yağ koyup iyice kuruladığımız patlıcanları orta ateşte arada karıştırarak beş dk. kadar pişiriyoruz. İnce kıydığımız biberleri ilave edip sebzeler renk değiştirip yumuşayana kadar onbeş dk. kadar karıştırarak kavuruyoruz. Bunları ayrı bir kaba alıp tekrar kalan zeytinyağı koyup ince kıyılmış soğan ve sarımsağı renk değiştirene kadar çevirip kıymayı ekliyoruz. Patlıcan ve biberleri de aynı kaba koyuyoruz. Rendelenmiş domates ve tuz, karabiber ilave edip beş dk. kadar pişiriyoruz. Ayrı bir teflon kapta tereyağı, un ve süt ile sulu bir beşamel sos hazırlıyoruz. Derince bir fırın kabı alıp iyi ce yağlıyoruz. Dibe birkaç kaşık beşamel ve üzerine patlıcan sos döküyoruz. Bir sıra lazanya yaprağı ile örtüyoruz. Biraz parmesan serpiyoruz. Bu işlemi iç bitene kadar üç kat tekrarlıyoruz. En üste kalan beşameli döküp rendelenmiş kaşar peyniri döküp 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder