ELMA TATLISI
Malzemeler:
2 büyük elma
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 yaprak milföy hamuru
2 yemek kaşığı taze krema
1 tatlı kaşığı un
Yapılışı:
Elmaları soyup, çekirdekli kısmını çıkarıp dörde bölüyoruz. Seramik tavaya koyup üzerine şeker ve tarçın serpiyoruz. Önce kısık ateşte sonra ateşi hafif açarak pişiriyoruz. Elmalar suyunu salıp şeker eriyecek ve bir süre sonra karamelleşmeye başlayacaktır. Rengi hafif kahverengileşince iki kaşık kremayı üzrine gezdirip birkaç dakika daha pişiriyoruz. Hafif sulu ama karamel renginde olacaklar. Isıya dayanıklı uygun bir kaba elmaları yanyana diziyoruz. Milföy yaprağını altına üstüne biraz un serperek kaba uygun boyutta açıp elmaların üzerine örtüyoruz. Servise yakın tatlımızı 180 derecelik fırına koyup milföy kızarıp sertleşene kadar pişiriyoruz (15 dk. gibi). Ilınınca tatlıya bir tabak kapatıp ters çeviriyoruz. Böylece milföy altta elmalar üstte olacaktır. Ilık olarak ve istenirse yanında bir top dondurma ile servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder