4 Haziran 2014 Çarşamba

KURU MEYVELİ KURABİYE

Un, şeker olabildiğince az kullanıyoruz. Ama arada tatlı birşeylerden de vazgeçemiyoruz. Aslında bu tarif çocuklar için de ideal. Besin değeri yüksek ama zararlı değil...

KURU MEYVALI KURABİYE


Malzemeler:

10-12 kuru kayısı
7-8 Malatya eriği kurusu (veya hurma vb.)
2 avuç beyazlatılmış  badem
2 yumurta akı
1 yemek kaşığı bal
2 avuç mısır gevreği

Yapılışı:

Bademleri kaynayan suya atıp 2-3 dk pişirip süzüyoruz, kabuklarını soyup fırında 2-3 dakika kurutuyoruz. Kuru meyveleri kesme tahtasına alıp ince kıyıyoruz. Derin bir kaba alıyoruz. Bademleri de ya tahtada yada robotta kıyıyoruz, kaba koyuyoruz. Çok ince olmayıp dişe gelmesi daha güzel oluyor. Mısır gevreğini ufalayıp kuru meyvelere ilave ediyoruz. Bir kaşık bal ve iki yumurta akını ekleyip iyice karıştırıyoruz. Karışımdan kaşıkla alıp pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. 160 derece fırında on dakika kadar pişiriyoruz. Soğuyunca servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder