BEZELYELİ PİLAV
Malzemeler:
1 kg. bezelye
1 kuru soğan
2 orta boy domates
2 bardak baldo pirinç
3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz, karabiber
200 gr. dana kıyması
Yapılışı:
Bezelyelerin kabuklarını ayıklayıp yıkıyoruz. Soğanı ince doğruyoruz, domatesleri robottan geçirip püre yapıyoruz. Büyükçe bir seramik ( veya teflon ) tencereye zeytinyağını koyup orta ateşe oturtuyoruz. Soğanları ilave edip renkleri değişene kadar döndürüyoruz. Domatesi ekliyoruz, ve biraz sonra bezelyeyi koyuyoruz. Tuz ve şekeri de koyup kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Bezelyeler yumuşayıp piştiğinde ve domates suyunu çektiğinde üç bardak sıcak su koyuyoruzve yıkanıp süzülmüş pirinçleri karıştırıyoruz.önce orta sonra kısık ateşte pişirip suyunu çektiğinde üzerine peçete örterek demlenmeye bırakıyoruz. Bu arada karabiber ve tuz ile yoğurduğumuzkıymadan minik köfteler yuvarlıyoruz. Bunları teflon tavada biraz tereyağı ile kızartıp pilavın üzerinde servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder