7 Haziran 2014 Cumartesi

Bedava Biber; Peperoni gratuiti

İtalyanların çok sevdikleri mezelerini 'Krem ve Beyaz' ca yorumladım. Basit malzemelerle ortaya çıkan bu mezenin pişerkenki kokusuna bile aşık olacaksınız...

BEDAVA BİBER

Malzemeler:

6 adet kırmızı, sarı kalın etli biber
8-10 siyah zeytin
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Kaya tuzu
2 yemek kaşığı galeta unu

Yapılışı:

Biberleri ocakta eski bir tavada közlüyoruz. Ocaktan alır almaz kesekağıdı veya naylon poşete koyup ağzını sıkıca kapatıyoruz. 15 dakika sonra biberleri çıkarıp soyuyoruz. Böylece çok kolay soyulacaktır. Asla suya koymayın, bu lezzetinin kaybolmasına yol açıyor. Biberlerin tohumlarını temizleyip ince dilimliyoruz ve fırı kabına koyuyoruz. Kabaca kıyılmış sarımsak, zeytin, kuru fesleğen, tuz, ile karıştırıyoruz. Üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz. En üste galeta ununu serpip 180 derecelik fırına koyuyoruz. Galeta unları kızarana kadar pişiriyoruz ( 15 dk. kadar ). Ilık servis yapıyoruz. Önceden hazırlayıp servis saatine yakın fırınlayabilirsiniz. Kokusu da konuklarınız için iştah açıcı olacaktır, emin olun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder