13 Haziran 2014 Cuma

FIRINDA BİBER DOLMA

Fırında pişerken ki kokusu kimliğini hemen ele verir, onu başka bir koku ile karıştırmak mümkün değildir...


Malzemeler:

1/2 kg. dolmalık biber
250 gr. dana kıyması
2 avuç pirinç
1 soğan
2 domates
1 kırmızı kapya biber
1/2 demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates püresi
2 büyük yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Yapılışı:

Biberlerin saplarını içe doğru bastırarak tohumlu kısımlarını temizliyoruz ve yıkıyoruz. Derin bir kapta kıyma, yıkanıp süzülmüş pirinçler, ince doğranmış soğan, rendelenmiş domates, domates püresi, ince kıyılmış maydanoz, zeytinyağı, tuz ve karabiberi iyice karıştırıyoruz. Biberleri bununla dolduruyoruz (iç artarsa oyulmuş küçük domatesler kullanılabilir). Derince fırın kabına dizip bir bardak su ilave edip 190 derece fırında 50-55 dk. , biberler pişip kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder