DOMATES VE ZEYTİNLİ TART
Malzemeler:
2 yaprak kepekli milföy hamuru ( veya normal )
3 adet salkım domates
10 adet siyah zeytin
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı okyanus tuzu
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış fesleğen ( yoksa kuru fesleğen)
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2-3 kuru domates
1 kırmızı kapri biber
1 yemek kaşığı rende parmesan
Taze çekilmiş karabiber
Yapılışı:
2 milföy yaprağınıyanyana koyup altına üstüne biraz un serperek merdane ile açıp hem birleştirip hem açıyoruz. İsterseniz iki ayrı kare olarakta açıp inceltebilirsiniz. Bir kasede zeytinyağı, fesleğen, okyanus tuzu ve ince dilimlenmiş sarımsağı iyice karıştırarak koku ve tatların iyice birleşmesini sağlıyoruz. İçine irice bölünmüş domatesleri, ince halka kesilmiş kapri biberleri, çekirdeği çıkarılmış zeytinleri, küçük doğranmış kuru domatesi koyup karıştırıyoruz. Fırın tepsisine koyduğumuz hamurun üzerine bu malzemeyi yerleştiriyoruz ( tepsiyi yağlamaya gerek yok ). 190 derece fırında 15 dk. civarında hamur nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Üzerine bir tatlı kaşığı rende parmesan ve karabiber serpip sıcak servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder