6 Haziran 2014 Cuma

Zzeytinyağlı Biber Dolması

Yazın has yemeklerinden biridir biber dolması. Fıstıklı üzümlü de çok güzel olur ama ben çocuklarımın daha çok sevdiği taze naneli olanını daha çok yapıyorum...

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI

Malzemeler:

1/2 kg. yeşil dolmalık biber
2 kuru soğan
2 bardak pirinç
1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı
2 domates
1/2 demet taze nane
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber

Yapılışı:

Biberlerin sapını içeri itip sonra çekerek tohumlu kısımlarını çıkarıyoruz. Yıkayıp süzüp bir kenara koyuyoruz. Bir teflon tavada zeytinyağı ile soğanı orta ateşte rengi değişene kadar döndürüyoruz. Yıkanıp süzülmüş pirinci ilave edip 2-3 dk. kavuruyoruz. Robottan geçirilmiş domatesleri katıp 3-4 dk. da onunla pişiriyoruz. Ateşi kapatınca tuz, karabiber, ince kıyılmış nane ve maydanoz ekliyoruz.karışımı biberlere dolduruyoruz ve üzerlerini bir parça domates ile kapatıyoruz. Yayvan bir tencereye dizip 1.5 bardak sıcak su koyuyoruz ve suyu bitene kadar pişiriyoruz. Pilavda olduğu gibi kağıt peçete kapatıp soğumaya bırakıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder