Bu kolay, yağsız, sadece incirin doğal şekeri ile yapılan tatlıyı özellikle balık menüleri yanında servis edebilirsiniz.
EGE İNCİR TATLISI
Malzemeler:
- 1/2 kg. Kuru incir
- 3 çay bardağı su
- 150 gr ceviz (7-8 tane bütün diğerleri kabaca bıçakla kıyılmış)
- Vanilyalı, kaymaklı veya cevizli dondurma
Yapılışı:
İncirleri küçük küpler halinde doğrayıp orta boy seramik tencereye koyalım. Üzerine 3 çay bardağı suyu koyuporta ateşte pişmeye bırakalım. Suyu bitip karamelleşmeye başlayınca ateşi kapatalım. Tatlımız hazır! Servis için kaşıkla tabağa alalım. Yanında bir top dondurma ve cevizle sıcak olarak servis edelim. Bu tatlıyı önceden hazırlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz. Yalnız servis yapacağınız zaman fındık kadar tereyağı ile yağlanmış seramik tavada ısıtmayı unutmayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder