28 Ocak 2014 Salı

Kolay Tavuk

Haftanın ortası yaklaştı, bedenler yorgun sinirler gergin. Çok kolay ama lezzetli bir yemek;


Limonlu, baharatlı tavuk

Malzemeler

  • 4 adet derisiz, kemiksiz ızgaralık tavuk budu
  • 1 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı dolusu akdeniz baharatı (yoksa kekik )
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
  • 2 diş sarımsak
  • Karabiber

Yapılışı

Tavuk butlarının varsa fazla yağlarını temizleyip iyice yıkayalım. Süzdükten sonra kağıt havlu ile iyice kurulayalım. Elimizle top haline getirip seramik küçük tencereye sıralayalım. Üzerine tuz, karabiber ve akdeniz baharatını serpelim. Limon suyunu gezdirip, aralarına  sarmısak dişlerini koyalım. Kapağını kapatıp orta ateşte pişmeye bırakalım. Suyu bitip tavukların bir tarafı nar gibi kızarınca çevirip diğer yanlarınıda kızartalım.Bu süreç bir saat kadar sürecektir. Hiç yağ kullanmayacağımızı unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder