Limonlu, baharatlı tavuk
Malzemeler
- 4 adet derisiz, kemiksiz ızgaralık tavuk budu
- 1 limon suyu
- 1 tatlı kaşığı dolusu akdeniz baharatı (yoksa kekik )
- 1 çay kaşığı deniz tuzu
- 2 diş sarımsak
- Karabiber
Yapılışı
Tavuk butlarının varsa fazla yağlarını temizleyip iyice yıkayalım. Süzdükten sonra kağıt havlu ile iyice kurulayalım. Elimizle top haline getirip seramik küçük tencereye sıralayalım. Üzerine tuz, karabiber ve akdeniz baharatını serpelim. Limon suyunu gezdirip, aralarına sarmısak dişlerini koyalım. Kapağını kapatıp orta ateşte pişmeye bırakalım. Suyu bitip tavukların bir tarafı nar gibi kızarınca çevirip diğer yanlarınıda kızartalım.Bu süreç bir saat kadar sürecektir. Hiç yağ kullanmayacağımızı unutmayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder