27 Ocak 2014 Pazartesi

Zeytinli Focaccia


Çorbaya Mis kokulu, leziz bir  İtalyan arkadaş:
Zeytinli Focaccia


Malzemeler


  • 1 paket kuru maya
  • 2 bardak un
  • 1/2 çay kaşığı  öğütülmüş deniz tuzu
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
  • 3/4 bardak ılık su

Sosu için


  • 1/2 limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 diş sarımsak ( dövülmüş)
  • 1 tatlı kaşığı akdeniz baharatı ( yoksa kekik)
  • İri öğütülmüş karabiber
  • Bir avuç çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
  • Küp kesilmiş 6-7 parça kuru domates

Yapılışı

Un, maya ve tuzu derin bir kapta karıştıralım. Ilık su ile zeytinyağını yavaşça un karışımına katıp plastik spatula ile karıştıralım. Yapışkan ve yumuşak bir hamur olacak. Bunu un serpilmiş tezgaha alıp, 1/4 Bardak kadar ilave unla iki dakika kadar yoğuralım. Hafif yağlanmış bir kaseye bu hamur topunu koyup kaseyi bir naylon torbaya sokalım. 50 dk. kadar,  ılık bir yerde bekletelim. Bu arada hamur iki katı kadar kabaracaktır. Yağlanmış bir tepsiye hamuru yerleştirip  elimizle pide inceliğine getirelim. Bir kasede karıştırdığımız sos malzemelerini üstüne sürüp, zeytin ve kuru domatesleri saplayalım. 190 derece fırında Üstü pembeleşinceye kadar ( 15 dk kadar ) pişirelim. Fırından gelen enfes kokular pişme habercisi olacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder