23 Mayıs 2016 Pazartesi

ŞEFTALİLİ İRMİKLİ TART



Yaz günleri için hafif, lezzetli, meyveli ve üstelik yapımı kolay bir tart;

ŞEFTALİLİ TART

Malzemeler:

1/2 lt süt
3.5 dolu yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı tozşeker
2 büyük olgun şeftali
1 poşet tart jöle
1çay bardağı meyva suyu
1.5 çay bardağı su
1 kaşık tozşeker

Yapılışı:

Sütün içine irmik ve tozşekeri iyice karıştırıyoruz. Karıştırmaya devam ederek orta ateşte iyice koyulaşana kadar pişiriyoruz. 16-18 cm. çapında yuvarlak bir kalıba döküyoruz, ılınmasını bekliyoruz. Bu arada şeftalilerin kabuklarını soyuyoruz ve ılınmış karışımın üzerine diziyoruz. Bir poşet tart jöleyi meyva suyu, 1.5 çay bardağı su, 1 kaşık tozşeker ile karıştırıp hafif kaynayıncaya kadar pişiriyoruz. Bu karışımda ılınınca meyvelerin üzerine döküp soğutunca servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder