23 Mayıs 2016 Pazartesi

TOP KABAK DOLMASI



Yaz aylarının şirin top kabaklarıyla bildiğimiz kabak dolmasının sunumu daha değişik, daha güzel...


KIYMALI  KABAK  DOLMASI

Malzemeler:

1/2 kg. top kabak
200 gr. yağsız kıyma
1 avuç pirinç
1 orta boy kuru soğan(veya 3-4 taze soğan)
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
taze nane
2 orta boy domates
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
tuz, karabiber

Yapılışı:

Kabakları iyice yıkayıp tepelerini kesiyoruz. Küçük bir çay kaşığı yardımıyla kabakların içini oyuyoruz. Tabiiki bunları nefis mücver yapmak üzere bir kenara ayırıyoruz . Kabakların içini hafif
tuzluyoruz. Derin bir kabın içinde kıyma, yıkanıp süzülmüş pirinç, ince kıyılmış soğan ve taze otlar, rendelenmiş domates, zeytinyağı, tuz ve karabiberi iyice karıştırıyoruz. Bu karışımı oyulmuş kabaklara dolduruyoruz. Yayvan bir dolma tenceresine topları yerleştiriyoruz. Bir çay bardağı sıcak su ilave edip önce hızlı, kaynadıktan sonra orta ateşte, kabaklar yumuşayıncaya kadar (20-30 dk.) pişiriyoruz. Yanında yoğurtla servis ediyoruz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder