23 Mayıs 2016 Pazartesi

KINALI TAZE BAMYA




Bamyanın seveni de var sevmeyeni de. Ben minik, kınalı, çekirdeksiz olanlarını seviyorum. Hem çok lezzetli, hem de çok sağlıklı. İsteyen et ekleyebilir ama ızgara köfte yanında , hele bir de bol domatesli pilav ile birlikte yazın en güzel yemeklerinden biri...

ZEYTİNYAĞLI BAMYA

Malzemeler:

1/2 kg. taze minik bamya
2 iri olgun domates
2 büyük yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 kuru soğan
1/2 limon suyu
İkiye bölerek derin dondurucuda sakladığımız limonlardan biraz rende
Tuz

Yapılışı:

Bamyaları bol suda iyice yıkıyoruz. Süzüldükten sonra tepelerini kalem açar gibi koni şeklinde soyuyoruz. Tuzlayıp bir kenarda bekletiyoruz. Orta boy bir tencereye zeytinyağını koyup orta ateşe oturtuyoruz. Küp doğradığımız soğanları bir iki dakika yağda döndürüyoruz. Bamya ve küçük doğranmış veya rendelenmiş domatesleri ekliyoruz. Üzerine limonunu ve limon rendesini koyup kapağını kapatıyoruz. Önce orta ateşte, sonra biraz kısarak yaklaşık yirmi dakika, bamyalar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Çok fazla pişip ezilmemesine dikkat etmeliyiz ve sadece tencereyi
saplarından tutup hafif sallayarak karıştırmalıyız. Piştikten sonra kapağı kapalı olarak bekletiyoruz. Ilık olarak servis ediyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder