21 Nisan 2016 Perşembe

Enginar ve diğerleri...

TAVUKLU, İÇ BAKLALI ENGİNAR

Malzemeler:

4 orta boy enginar
1/2 kg iç bakla
5-6 taze soğan
1 havuç
1 limon suyu
1 yemek kaşığı un
2 adet tavuk göğüs bonfile
Tuz, karabiber, toz şeker
1/2 çay bardağı + 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Yapılışı:

Yıkayıp kuruladığımız tavuk bonfileleri küçük küpler halinde kesiyoruz. Düdüklü tencereye bir yemek kaşığı zeytinyağı koyup orta ateşte tavukları rengi değişene kadar 2-3 dk. döndürüyoruz. 
Tencereyi ateşten alıyoruz. 3-4 taze soğanı ince kıyıp etlerin üzerine serpiyoruz. Yıkanmış iç baklalarımızı koyup, limonlu suda beklettiğimiz enginarları üzerine diziyoruz. İnce dilimlenmiş havuçları da yerleştiriyoruz. Kalan 2 taze soğanıda doğrayıp üzerine döküyoruz.Bir kavanozda un, limon suyu, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, tuz, karabiber ve bir çay kaşığı toz şekeri iyice çalkalayarak karıştırıp sebzelerin üzerine gezdiriyoruz. 2 bardak kadar su ilave edip tencereyi kapatıp, on dakikaya programlıyoruz. Pişince üzerini ince kıyılmış dereotu ile süslüyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder