Rahmetli anneannem çok titiz bir kadındı. İçinde ne olduğunu, malzemelerini bilmediği yemekleri asla yemezdi. İşte dışarıdan alacağı sucuk yerine sucuğa çok benzeyen bu köfteyi yapardı. Bu köfte özellikle mangal sefalarında , taze, çıtır ekmek arasında, veya resimdeki gibi püreyle son derece leziz bir öğün olacaktır...
Malzemeleri
- 1/2 kg. kıyma (tercihe bağlı dana veya kuzu ile karışık. Tabiiki mangalda ikincisi daha lezzetli)
- 3 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tepeleme biber salçası
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber ( acı veya tatlı)
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 dolu yemek kaşığı galeta tozu
Yapılışı
Tüm malzemeler derin bir kaba konur. Tercihan eldiven giyilerek elle, ama isterseniz mutfak robotunda 15 dk. kadar yoğurulur. Sıkıca kapalı bir kapta, buzdolabında en az yarım saat dinlendirilir. Bu şekilde baharatlar iyice ete nüfus eder. Sonra, karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, pişirme kağıdı üzerinde elimizle inceltilip (2 cm gib) istediğimiz boyda bardakla yuvarlak kesilerek aynı boyda köfteler elde edilir. Yağlanmış seramik veya döküm tavada her iki tarfı nar gibi olana kadar orta ateşte pişirilir.Püre malzemeler
3-4 patates
250 gr kaşar loru
1 kahve fincanı sıcak süt
1 tutam muskat
Fındik kadar tereyağ (yağlı seviyorsanız kibrit kutusu kadar)
Tuz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder