15 Şubat 2014 Cumartesi

ÇANTALI BONFİLE



Çok kolay ama bir o kadar da lezzetli bir bonfile tarifi. Geri kalan kasabınızın ustalığına kalmış. Sinirleri yağı iyice temizlenmiş lokum gibi bonfile dilimleri hazırlayıp içine bir cep açacak bu kadar basit. O yapamazsa cebi sizde pekala açabilirsiniz...,

KREM&BEYAZ, ÇANTALI BONFİLE


Malzemeler:



  • 2 cm. lik bonfile dilimleri ( kişi sayısına göre )
  • Her bonfile için yarım çay kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı hardal, bir dilim kaşar peyniri
  • Taze çekilmiş karabiber, tuz
  • Az zeytinyağ


Yapılışı:


Bonfileyi kesme tahtasına koyup enine bıçakla delin ve bıçağı hafifçe sağa sola oynatarak bir cep oluşturun. Cebe ilk önce kimyonu doldurup parmağınızla iyice yedirin. Sonra da hardalı cebe doldurun, her cebe bir parça kaşar peyniri koyup birer kürdan batırın ve etleri bir cam kaba dizin. Üzerine hafif zeytinyağı gezdirip üstünü folyo ile kapatın ve buzdolabında en az 1 saat bekletin. Pişireceğiniz zaman bir döküm tavayı ( yoksa seramik tavayı) iyice kızdırın ve bonfileleri tuzlayıp biberleyip pişirin. Tavanın sıcaklığı önemli çünkü sıcaklık yeterli değilse et suyunu salar ve sert, tatsız olur. Etlerin iki tarafını beğeninize göre pişirip yanında pilav veya ızgara sebze ile sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder