5 Şubat 2014 Çarşamba

Can Arkadaşım Nohutu Duydum Geldim: Çıtır Pilav


Küçükken ben, domatesli pilav yediğimde pirinçlerin  çıtır kızaranlarını çok severdim. Sizin de böyle zevkleriniz varsa, işte bu domatesli pilavın çıtır hali. Ben yazın robottan geçirip kavanozlarla dondurucuya attığım enfes "Ovacık" domateslerini kullandım. Şimdiye kadar yapmadıysanız, önümüzdeki yaza mis kokulu domatesleri bu şekilde kışa saklamanızı öneririm....

ÇITIR PİLAV


Malzemeler:



  • 2 bardak baldo pirinç
  • 1 bardak rendelenmiş domates
  • 2 tahta yemek kaşığı dolusu sızma zeytinyağ
  • 2 buçuk bardak su
  • Kibrit kutusu kadar tereyağ
  • Tuz, karabiber
  • 1 kuru soğan


Yapılışı:


Orta boy seramik tencereye zeytinyağ ve küp kesilmiş soğanları orta ateşte 1-2 dk. çeviriyoruz. Soğanın rengi değişince bir bardak domates rendesini ilave ediyoruz, suyu biraz azalana kadar pişiriyoruz. Bu arada pirinci bol su ile iyice yıkayıp süzüyoruz. Soğan, domates karışımına iki buçuk bardak sıcak su ve tuzu koyuyoruz. Kaynayınca pirinci ekliyoruz. Önce 2-3 dk. hızlı sonra ateşi biraz kısarak normal pilav gibi suyunu çekmesini bekliyor, altını kapatınca tereyağını ilave edip iki kat kağıt havlu örtüp sıkıca kapatarak 15-20 dk. demlenmesini bekliyoruz. Pilavımızı orta boy seramik tavaya aktarıp üstü kapalı bir şekilde kısık ateşte arada tavanın yerini değiştirerek 20-25 dk. ısıtıp altının hafif kızarmasını sağlıyoruz. Tavanın üzerine büyük servis tabağı kapatıp ters çevirerek servise hazırlıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder