Pazar kahvaltısı haftanın en keyifli öğünü. Kendimizi , ailemizi değişik tatlarla şımarttığımız anlar..Yaz güneşinin tatlandırdığı domatesler kışın olmasada hepiniz biliyorsunuz kuru domates imdada yetişiyor. Bu 'krem ve beyaz' ın kuru domates sosu...
KURU DOMATES SOSU
Malzemeler:
- 250 gr. kuru domates (güneşte doğal kurutulmuş)
- 1/2 su bardağı sızma zeytinyağ
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı deniz tuzu
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı Akdeniz baharat karışımı
- 1 tutam muskat rendesi
- 1 tatlı kaşığı tatlı pul biber
- 1/2 tatlı kaşığı acı pul biber (istenirse)
- 1/2 tatlı kaşığı kimyon
Yapılışı:
Kuru domatesleri iyice yıkıyoruz ve ılık suda yarım saat bekletip süzgüye alıyoruz. Büyük bir kavanoza tüm kuru malzemeleri ve zeytinyağı koyup, kapağını sıkıca kapatıp iyice çalkalıyoruz. Süzülmüş domatesleride kavanoza koyup yine kapağı sıkıca kapatıp iyice çalkalıyoruz. Bir gün buzdolabında bekletip, arada kavanozu sallıyoruz. Kahvaltı lezzetimiz hazır!
Not: Ben İzmir'de doğal kurutulmuş cherry domates bulabiliyorum. Eğer bulursanız onu da denemenizi tavsiye ederim:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder