3 Şubat 2014 Pazartesi

BEŞAMELLİ SEBZELİ TAVUK



Bu yemeği olabildiğince taze sebzelerle hazırlamaya çalışın. Ama zamanınız çok azsa kendinize bazı küçük hileler yaratabilirsiniz. Dondurulmuş garnitür karışımı kullanmak gibi. Eğer, tavuk suyunuz yoksa, sadece süt kullanabilirsiniz. Bu besin değeri zengin yemeği arkadaş davetlerinde veya çocuklarınızı şaşırtmak için kullanabilirsiniz...

BEŞAMELLİ SEBZELİ TAVUK

Malzemeler:





  • 2 tepeleme çorba kaşığı un
  • 1 bütün tavuk göğsü
  • 3 orta boy patates
  • 1 büyük havuç
  • 1 bardak bezelye
  • 1 bardak süt
  • 1 bardak tavuk suyu
  • 50 gr. Tereyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 tutam muskat rendesi
  • 1 bardak kaşar peyniri rendesi
  • Fırın kabını yağlamak için fındık kadar yağ



Yapılışı:


Düdüklü tencereye tavuk göğsü, 1 soğan, 1/4 limon, maydanoz sapı, tane karabiber, bir çay kaşığı tuz ve 5 bardak su  koyup, düdüğü öttükten sonra 15 dk. ya ayarlayıp haşlayalım. Tencereyi soğuttuktan sonra tavuğu süzüp küçük parçalayalım. Orta boy çelik tencereye iki parmak ( 4-5 cm.) derinliğinde su koyalım kaynasın. Önce küp küp doğradığımız havuçları atalım, 2-3 dk. kapağı kapalı kaynasın. Sonra bezelyeyi ve küp doğradığımız patatesleri ilave edelim. Patatesler pişince ateşten alıp süzelim, beklesinler. Orta boy seramik tencerede tereyağı eritelim, unu ekleyelim. 2-3 dk. kadar karıştırarak kavuralım. Yavaş yavaş sütü ve sonra tavuk suyunu sürekli karıştırmaya devam ederek ilave edelim. Muhallebi kıvamında bir karışım elde etmiş olacağız. Muskat rendesini de içine karıştıralım. Tavukları, haşlanmış sebzeleri beşamelle ezmeden birleştirelim. Yağlanmış  fırın kabına yayıp üzerine bir bardak peynir rendesini dökelim. 190 derece ısıtılmış fırında üstü nar gibi kızarana kadar fırınlayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder