Her ne kadar şekerin zararları artık hepimizce bilinse de, abartmadan arada bünyeyi şımartmanın sakıncası olmaz bence. Çayın, kahvenin yanında küçücük bir porsiyon bizleri neşelendirmeye yetebilir...
AYVALI KARAMELLİ KEK
Malzemeler:
- 125 gr. erimiş tereyağ
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı sıvı vanilya (yoksa 2 paket toz)
- 1 büyük ayva küp doğranmış (armut veya elma da olabilir)
- Sos için 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı krema veya 1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı:
Yumurta, şeker ve vanilyayı 5-6 dakika önce yavaş sonra hızlı ayarda karıştırıcı ile çırpıyoruz. Erimiş tereyağı ve sütü ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Meyvayı ilave edip yağlanmış kalıba döküyoruz.24-26 cm. lik yuvarlak kalıp veya bu ölçüye yakın dikdörtgen kalıp idealdir. 170 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Ortasına bir kürdan batırdığınızda temiz çıkarsa pişmiş demektir. Bu arada küçük bir çelik tavada 4 kaşık şekeri orta ateşte karamelize edip (kahverengimsi olacaktır) tereyağ veya kremayı içine iyice karıştırıp kekin üzerine gezdiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder