19 Şubat 2014 Çarşamba

Biraz Mutluluk: Ayvalı Karamelli Kek



Her ne kadar şekerin zararları artık hepimizce bilinse de, abartmadan arada bünyeyi şımartmanın sakıncası olmaz bence. Çayın, kahvenin yanında küçücük bir porsiyon bizleri neşelendirmeye yetebilir...

AYVALI KARAMELLİ KEK


Malzemeler:


  • 125 gr. erimiş tereyağ
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı sıvı vanilya (yoksa 2 paket toz)
  • 1 büyük ayva küp doğranmış (armut veya elma da olabilir)
  • Sos için 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı krema veya 1 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı:


Yumurta, şeker ve vanilyayı 5-6 dakika önce yavaş sonra hızlı ayarda karıştırıcı ile çırpıyoruz. Erimiş tereyağı ve sütü ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Meyvayı ilave edip yağlanmış kalıba döküyoruz.24-26 cm. lik yuvarlak kalıp veya bu ölçüye yakın dikdörtgen kalıp idealdir. 170 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Ortasına bir kürdan batırdığınızda temiz çıkarsa pişmiş demektir. Bu arada küçük bir çelik tavada 4 kaşık şekeri orta ateşte karamelize edip (kahverengimsi olacaktır) tereyağ veya kremayı içine iyice karıştırıp kekin üzerine gezdiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder