ENGİNAR SAPLI SALATA
Malzemeler:
5 adet taze enginar sapı
Roka
Taze soğan
Dereotu
Haşlanmış Meksika fasulyesi
Kırmızı turp
1 limon suyu
Sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı hardal
Tuz
Yapılışı:
Enginar saplarını kılçıkları tamamen temizlenmiş şekilde soyuyoruz. Yarım limon suyu ve bir bardak suda yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Haşladığımız suyu dökmüyoruz. Sapları diğer tüm malzemelerle birlikte salata kabına alıyoruz. Bir küçük kavanoza tuz,sızma zeytinyağı, hardal, yarım limon suyu ve 4-5 kaşık enginarları haşladığımız sudan koyup iyice çalkalıyoruz ve salatanın üzerine döküyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder