10 Mart 2016 Perşembe

AYVALI TENCERE KEKİ

Bir önceki elmalı tencere keki tarifini bu kez ayva ile denedim, hamur miktarını yarı yarıya azalttım. Keki ılık ılık ve bir kaşık taze krema ile servis ettim, çok başarılı oldu...

AYVALI TENCERE KEKİ

Malzemeler:

1 ayva
1 çorba kaşığı tozşeker
6 çorba kaşığı su
2 yumurta
50 gr. Tereyağı
3 tepeleme çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı toz şeker
1 pkt vanilya
1/2 pkt kabartma tozu

Yapılışı:

20 cm lik tencereye 2 kaşık su ve 2 kaşık şekeri koyup orta ateşte hafif karamelize ediyoruz. Soyup ince dilimlediğimiz ayvaları üzerine dizip, 4 kaşık su daha ilave edip kapağı kapalı olarak kısık ateşte ayvalar biraz yumuşayana ve suyu azalana kadar pişiriyoruz. Bu arada yumurta ile toz şekeri önce yavaş sonra hızlı olarak iki üç dakika elektrikli çırpıcı ile çırpıyoruz. Erimiş ılınmış tereyağını ve daha sonrada un karışımını ilave ediyoruz. Tencerenin kenarını çok hafif yağladıktan sonra hamuru pişmiş ayvaların üzerine döküyoruz . Ayvalar sıcakken üzerine hamuru dökebilirsiniz. Kapağı kapalı olarak hafif ateşte 10-12 dk.  pişiriyoruz. Kapağı açıp biraz soğuduktan sonra tencernin üzerine tabak koyup ters çeviriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder